Psykologia on aina kiinnostanut minua ja sitä kautta olen perehtynyt moniin eri luokitteluihin. Eri persoonallisuusindikaattoreista on helppo hypätä horoskooppeihin. Astrologia on toki lähinnä pelkkää näennäistiedettä, mutta omalla tavallaan kiehtova systeemi. Ajattelin vähän kerätä talteen ajatuksiani ja kokemuksiani eri merkeistä:

Oinas

Minulla on paljon ystäviä tässä merkissä, vaikkei minun kuuluisi astrologian oppien perusteella tulla näiden ihmisten kanssa toimeen juuri ollenkaan. Arvostan oinaan suoraviivaisuutta ja määrätietoisuutta. Nämä ihmiset vaikuttavat rehellisiltä ja sanovat mitä ajattelevat, tosin ovat joskus turhan äkkipikaisia.

Härkä

Tuntemani härät ovat mukavia ihmisiä. Vähän itsepäisiä, mutta samalla hyvin käytännöllisiä. Maalaisjärkeä ja huumorintajua tuntuu löytyvän ja härät pitävät yleensä lupauksensa. (itselläni noususolmu ja Pallas härässä)

Kaksonen


Toisin kuin kahden edellisen merkin kanssa, kaksosten kanssa en ikinä meinaa tulla toimeen. Terävä-älyisiä, mutta ikävä kyllä usein myös teräväkielisiä ja hivenen häilyviä luonteeltaan. Jollain lailla kaksoset tuntuvat olevan hieman liian arvaamattomia ihmisiä minun makuuni. (itselläni on Venus ja Chiron kaksosissa)

Rapu

Tulen yleensä kohtalaisesti toimeen oman merkkini ihmisten kanssa, joskaan en ihan kaikkien. Kuitenkin "lajitovereiden" kanssa on helppo puhua asioista ja ymmärrän hyvin, mikä heitä kulloinkin motivoi. Tunteikkaita ja määrätietoisia, mutta samalla hieman epäsuoria ja juonittelevia ihmisiä, kuten minä itsekin. (itselläni askendentti, Aurinko, Kuu, Mars ja Ceres ravussa)

Leijona

Tuntemani leijonat ovat hauskoja tyyppejä. Ehkä hieman leuhkoja välillä, mutta silti omalla tavallaan mukavia ihmisiä. Naispuoliset leijonat ansaitsevat kunniamaininnan, sillä heidän kanssaan on aina helppo luoda sähköinen tunnelma. Yksi rakkaimmista "vihollisistani" on naarasleijona. (itselläni Merkurius leijonassa)

Neitsyt

Tähän merkkiin suhtaudun vähän kaksijakoisesti. Tämän merkin miespuoliset edustajat ovat mielestäni tylsiä hapannaamoja, mutta kauniimman sukupuolen edustajat ovat usein sangen ihastuttavia ihmisiä. Neitsytnaisilla tuntuu olevan paljon tyylitajua ja huumorintajua.

Vaaka

Tämä merkki on jokseenkin mitäänsanomaton, mikäli ei oteta huomioon rakasta siskoani, jonka kanssa olen tapellut koko ikäni. Vaaka tuntuu olevan kaikkein neutraalein merkki. Toisaalta monet hyvät näyttelijät ovat juuri vaakoja, kuten esim. Roger Moore, George C. Scott ja Marcello Mastroianni. (itselläni Juno vaa'assa)

Skorpioni

Näillä ihmisillä tuntuu olevan loistavan piikikäs huumorintaju. Tosin skorpioneilla tuntuu olevan tapana päästellä sammakoita suustaan ja ärsyttää muita ihmisiä tahallaan. Toisaalta kuitenkin pidän näistä ihmisistä, juuri kieron huumorintajun takia. Piikikkäitä, mutta syvällisiä ihmisiä. (itselläni Saturnus, Pluto, Vesta laskusolmu skorpionissa)

Jousimies

Tämä lukeutuu niihin merkkeihin, joiden kanssa en ole ikinä löytänyt yhteistä säveltä. Kaikki tuntemani jousimiehet elävät vähän omissa maailmoissaan.

Kauris

Nämä ihmiset ovat pahimmillaan tylsiä, mutta silti heissä kiehtoo juuri se, että he ovat täydellisiä vastakohtiani. Usein hieman ujoja, mutta aikaansaavia, kunnianhimoisia ja usein matemaattisesti lahjakkaita. Molemmat siskonpoikani ovat horoskoopiltaan kauriita ja joudun aina väittelemään vanhemman kanssa kaikesta mahdollisesta.  

Vesimies

Tämä on yksi niistä merkeistä, joiden kanssa tulen hyvin toimeen, vaikkei sen pitäisi teoriassa olla mahdollista. Arvostan vesimiesten älyä ja idealismia, eikä minkään muun merkin edustajien kanssa ole yhtä luontevaa käydä kunnon arvokeskustelua. Tämän merkin edustajat tuntuvat olevan hyvällä tavalla omaperäisiä. (itselläni Jupiter vesimiehessä)

Kalat

Tämä on merkki, jonka kanssa minun pitäisi teoriassa tulla toimeen, mutta käytännössä se ei mene ihan niin. Tässä merkissä miespuoliset ihmiset tuntuvat olevan mukavia ja joviaaleja, mutta tuntemani kalanaiset ovat jotenkin ylimielisiä ja koppavia.